10 اثر جدی آلودگی هوا بر محیط زیست
آلودگی مداوم هوا تأثیرات بسیار منفی بر طبیعت و سلامت انسان دارد. این تأثیرات بلند مدت و میان مدت به مشکلاتی تبدیل شده اند که حل آنها دشوار است.
در این مقاله ، ما 10 اثر اصلی منفی را که آلودگی هوا در سراسر جهان ایجاد می کند فهرست می کنیم:
گرم شدن کره زمین
احتمالاً گرم شدن کره زمین یکی از نگران کننده ترین اثرات برای دانشمندان و محیط بانان است. گرم شدن کره زمین نتیجه مستقیم اثر گلخانه ای است که در اثر انتشار زیاد CO2 و متان در جو ایجاد می شود. بیشتر این آلاینده ها توسط صنعت تولید می شوند ، بنابراین با مسئولیت اجتماعی و اقدام شرکت ها و کارخانه ها می توان این مشکلات را برطرف کرد.
تغییرات اقلیمی
تغییر اقلیم یکی دیگر از پیامدهای گرم شدن کره زمین است. هنگامی که دمای کره زمین افزایش می یابد ، اختلالی در چرخه های معمول آب و هوایی ایجاد می شود و تغییرات این چرخه ها را به روشی آشکار تسریع می کند.
به دلیل تغییرات آب و هوایی ، جرم قطب ها در حال ذوب شدن است ، و این منجر به طغیان و افزایش سطح دریا می شود.
باران اسیدی
گازهای ساطع شده توسط صنایع ، نیروگاه های برق ، دیگهای بخار ، گرمایش و حمل و نقل بسیار سمی هستند. این گازها شامل دی اکسید گوگرد (SO2) و اکسیدهای نیتروژن (NOx) صادر شده در جو هستند که از سوختن سوخت های فسیلی ناشی می شوند. وقتی این مواد در اتمسفر جمع شده و با آب واکنش نشان می دهند ، محلول های رقیق اسید نیتریک و سولفوریک تشکیل می دهند و وقتی این غلظت ها به باران تبدیل می شوند ، هم محیط و هم سطوح آسیب می بینند.
اثر مه دود
اثر مه دود یا اثر برت زمانی اتفاق می افتد که نوعی مه تاریک در شهرها و مزارع متمرکز شده باشد. مه مهمی از آلاینده هاست و می تواند از دو نوع باشد: دود مهار گوگردی و دود مهار شیمیایی ، هر دو خطرناک و مضر برای سلامتی. هر دو نوع مه دود نتیجه عملکرد صنعتی و شهری است. با این حال ، منشأ مه دود گوگردی عمدتا در استفاده از زغال سنگ در بسیاری از فرآیندهای صنعتی است. این در پیشرفته ترین کشورها کاهش یافته است - با این وجود ، هنوز بسیاری از کشورهای در حال توسعه هستند که پروتکل های درمانی برای آلاینده ها ندارند.
خرابی مزارع
باران اسیدی ، تغییرات آب و هوایی و مه دود به سطح زمین آسیب می رسانند. آب و گازهای آلوده به زمین نفوذ می کنند و باعث تغییر ترکیب خاک ها می شوند. این امر مستقیماً بر کشاورزی ، تغییر چرخه های محصول و ترکیب غذایی که همه می خوریم تأثیر می گذارد.
انقراض گونه های جانوری
با ذوب شدن توده های یخی قطب ها و بالا آمدن سطح دریا ، بسیاری از گونه های جانوری که بقای آنها به اقیانوس ها و رودخانه ها بستگی دارد ، تهدید می شوند. جریانات تغییر می کنند ، دمای اقیانوس ها تغییر می کند و چرخه های مهاجرتی تغییر می کند و بسیاری از حیوانات مجبور می شوند که در محیط های ناشناخته خود به دنبال غذا بروند. جنگل زدایی و کیفیت پایین خاک نیز به معنای از بین رفتن اکوسیستم ها و زیستگاه ها است. و به طور قطعی ، عدم تعادل در رفتار بسیاری از گونه های وحشی.
مشکلات بهداشتی تنفسی
این احتمالاً یکی از بارزترین و نگران کننده ترین اثرات برای انسان است. آلاینده ها می توانند باعث بیماری های تنفسی و آلرژی های مختلف از سرفه تا آسم ، سرطان یا آمفیزم شوند.
استنشاق عوامل سمی مستقیماً بر ریه ها و سایر اندام های تشکیل دهنده سیستم تنفسی تأثیر می گذارد. همچنین ، اکسیژن رسانی ضعیف می تواند منجر به مشکلات قلبی عروقی شود.
زوال در مصالح ساختمانی
همچنین آلاینده های هوا خراب شده و باعث تغییر ساختار مواد ساختمانی می شوند ، بنابراین بسیاری از ساختمان ها و زیرساخت ها با گذشت زمان با سرعت تسریع شده ، فرسایش می یابند یا تخریب می شوند.
منبع: https://www.palayesazan.com/
حساسیت شیمیایی
افراد نسبت به بسیاری از عوامل موجود در جو و سایر عوامل خارجی که به دلیل سوراخ شدن لایه ازن ممکن است از بین بروند ، دچار عدم تحمل و آلرژی می شوند. این بدان دلیل است که غلظت زیادی از کلروفلوئورکربن ها وجود دارد که ضخامت لایه ازن را تغییر می دهد.
کلروفلوئورکربن ها (CFC) با استفاده از آئروسل ها ، مبردهای صنعتی ، حلال ها و سایر مواد شیمیایی بسیار مضر ترشح می شوند.
آسیب پوست
بسیاری از عدم تحمل های شیمیایی به طور مستقیم بر روی پوست افراد تأثیر می گذارد. با این حال ، یکی از بدترین آسیب ها سرطان پوست است. این بیماری در بسیاری از موارد از بروز مستقیم اشعه ماوراio بنفش بر روی پوست ایجاد می شود.
لایه ازن به عنوان فیلتر آن اشعه ها عمل می کند. اگر لایه ازن نازک تر باشد ، اثر فیلتر کاهش می یابد و باعث عبور اشعه هایی می شود که برای انسان بسیار مضر است.